skip to Main Content
CONTROLEERT GETAXEERDE WAARDE GEÏMPORTEERDE TWEEDEHANDS AUTO’S

CONTROLEERT GETAXEERDE WAARDE GEÏMPORTEERDE TWEEDEHANDS AUTO’S

Steeds meer kilometerstand fraude

Schade aan een geïmporteerd voertuig wordt nu soms uitvergroot of fictief opgegeven, met het doel minder BPM te betalen. De overheid poogt dat te voorkomen door de getaxeerde waarde van geïmporteerde tweedehands auto’s in de toekomst onafhankelijk te laten controleren door de RDW. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuwe maatregel wordt de komende tijd nog uitgewerkt met de RDW en marktpartijen. Carhost controleert daarom altijd je auto op schade dit ook met een lak-dikte meting.Jammer genoeg geld dit nog niet voor kilometerstand registratie en kan deze nog altijd aangepast worden voor registratie in Nederland. 

Doelbewust manipuleren

“Steeds vaker kopen Nederlanders een gebruikte auto uit het buitenland, met name uit Duitsland en Belgie”, aldus Staatssecretaris Snel van Financiën. “Daar is op zichzelf niets mis mee. Maar wat mij stoort, is dat er taxateurs en belastingadviseurs zijn die de regels doelbewust manipuleren om minder belasting te betalen. Met deze oplossing kunnen we dit probleem nu effectief aanpakken.” Daar naast is de kilometerstand nog steeds niet betrouwbaar en dit beïnvloed de waarde van het voertuig.

Achteraf discussie

De nieuwe oplossing moet de importeur van tweedehands auto’s ook snelheid en rechtszekerheid bieden. “Als de waarde van de auto goed wordt vastgesteld, kan het voertuig snel een kenteken krijgen zonder dat achteraf discussie over de hoogte van de BPM ontstaat. Als de waarde van de auto niet goed is vastgesteld moet straks eerst opnieuw de waarde worden opgeven, voordat belastingaangifte kan worden gedaan en de auto een kenteken krijgt. Er ontstaan hiermee meer kansen voor taxateurs om zich op basis van kwaliteit in de markt te onderscheiden.” Dus minder BPM betekend goedkoper aanbieden van het voertuig en dit heeft in vloed op de restwaarde.Dit betreft schade aan het  voertuig of het in twijfel trekken van de juistheid van de kilometerstand.

Carhost  .

De basis voor een zorgeloze kwaliteit.

085 - 4000032