skip to Main Content
“De Herfst Is Er”

“De herfst is er”

10 Tips van Carhost.

Na de warme zomerse temperaturen van afgelopen weken gaat het herfstweer volgende week toch echt zijn intrede doen. Carhost heeft een aantal tips, dan is het koude herfstweer voor jou geen enkel probleem.

1. Arrgh! Al die gladde bladeren op de wegen in de herfsttijd.. Volg eens een slipcursus! Naast dat het erg gaaf is om te doen, leer jij meteen ook hoe te handelen mocht je in de slip raken.

2. Die bekerhouder zit er niet voor niets! Vul deze met een heerlijke warme kop Chocomel-on-the-go of drink je koffie gewoon lekker onderweg op; goed begin van een koude dag.

3. Winterbanden zijn geen overbodige luxe maar het zijn vooral de stalen velgen die je de winter doorhelpen. Mocht je een keer een stoeprandje pakken door een glijer op ijs; staal buigt, aluminium breekt. Met een kromme velg kom je wel weer thuis, een gebarsten velg zal je moeten wisselen.

4. Zorg dat je het nummer van je pechhulp altijd bij de hand hebt. Berg hem niet op in je tas of portemonnee maar in een vakje in je auto zelf! Zo heb je de garantie dat je dat wiel niet zelf langs de kant van de weg staat te verwisselen!

5. Zorg altijd dat er een warme deken in je auto aanwezig is: in geval van nood of bij extreme kou heb jij altijd iets bij de hand om jezelf op te warmen.

6. Regel die autolader! Zo heb je te allen tijde een mobieltje die werkend is. Handig in geval van nood of pech.

7. Wees op tijd met het wisselen van zomer- naar winterbanden. Het advies is te wisselen bij temperaturen onder de 7 graden; dan verliest een zomerband zijn grip al.

8. Laat je auto nakijken: zorg dat deze helemaal tip top in orde is voor de herfst en de naderende wintermaanden. Veiligheid voor alles!

9. Verwarming, stoelverwarming, stuurverwarming… alle mogelijke verwarming aanzetten voor heerlijk warme billen, handen en voeten

085 - 4000032