skip to Main Content

Tellerstanden check van je auto

Wellicht heb je een nieuwe (tweehands) auto op het oog. Voordat je tot koop overgaat is het echter altijd aan te raden om de gegevens over de auto te controleren. Een handige manier om de autogegevens te checken is de tellerstanden check. Carhost controleert de tellerstanden van de auto voor je. Daarnaast bieden wij uitgebreide aankoopkeuringen, zodat je zeker weet of het verstandig is om de koop af te sluiten of niet. Bij Carhost heb je persoonlijk contact met de keurmeester van de auto. Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in de autobranche kan je erop rekenen dat wij de auto grondig controleren.

Waarom tellerstanden controle?

Als je een auto koopt wil je natuurlijk niet dat de kilometerstand een onjuiste stand geeft. Om tellerfraude tegen te gaan zijn alle door de RDW erkende bedrijven wettelijk verplicht om tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (tot 3.500 kg) te registreren. Op basis van de tellerstand wordt een inschatting gemaakt van de waarde, het onderhoud en de veiligheid van de auto. Tellerfraude is het terugdraaien van de teller. Dit is sinds 1 januari 2014 bij wet verboden. Bij het RDW is het mogelijk zelf een overzicht van tellerstanden op te te vragen. Carhost neemt echter graag je zorgen uit handen en doet dit werk voor je. Naast een Tellerrapport is ook de Tellerhistorie opvraagbaar. Deze dienst geeft een volledig overzicht van de tellerstanden. Hiermee krijg je inzicht in de levensloop van een auto.

Onjuiste kilometerstand

Wat gebeurt er als bij de tellerstanden controle blijkt dat de kilometerstand onjuist is? Tellerfraude komt vaker voor dan je denkt, zowel bij bedrijven als particulieren. Tellers worden vaak teruggedraaid omdat een omdat daardoor meer waard kan worden. Het is daarom altijd aan te raden een tellerstanden check te doen. 

tellerstanden check auto

Als je eenmaal een auto hebt gekocht met een teruggedraaide teller kan je deze niet zomaar doorverkopen. Je moet het RDW dan een correctie laten doorvoeren. Tevens wordt het lastig voor een autobedrijf om te bepalen hoeveel onderhoud nodig is voor de auto. Het terugdraaien van de kilometerstand is fraude en dus strafbaar. Er staan flinke boetes op het terugdraaien van de kilometerstand. Carhost gaat daarom bij de aankoopkeuring van een auto altijd na of de kilometerstand juist is!

Maak een afspraak via 085-4000032 of info@carhost.nl voor de door jou gewenste bemiddeling

Aankoopkeuring door Carhost

De tellerstanden controle bij het RDW is onderdeel van de aankoopkeuring van Carhost. Met onze aankoopkeuring weet je vooraf exact wat de technische staat van de auto is. Zo ontdek je voor de koop verborgen gebreken die anders wellicht verborgen zouden blijven. Carhost heeft meer dan 20 jaar ervaring in de autobranche en heeft in 100 procent van de aankopen geld bespaard. Wij willen dat je waar voor je geld krijgt en dat je weet wat je koopt.

Maak een afspraak met Carhost!

Een tellerstanden check laten doen? Of op zoek naar een auto aankoopkeuring? Wij nemen binnen 24 uur contact op. Onze gediplomeerde keurmeester geeft je persoonlijk advies welk pakket het meest geschikt voor je is. Maak een afspraak via 0854000032 of info@carhost.nl voor de door jou gewenste bemiddeling.

085 - 4000032